گزینه طلا

گزینه طلا
 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان گه ل و آدرس gel.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 

برای شناخت دقیق ساختمان و طرز کار سلولها، لازم است اصول و روشهای تجربی بررسی آنها را مورد مطالعه قرار دهیم. مشاهده ساختمان های زیستی به دلیل کوچک و شفاف بودن سلول ها با نور مرئی دشوار است. ابداع و دقیق شدن ابزارهای جدید، نتیجه تلاشهای ممتدی است که در جهت مشخص کردن هرچه بهتر ساختمان های سلولی و حتی رسیدن به حد مولکولی صورت گرفته است. این کوشش ها به منظور افزایش توان تفکیک (Resolution) ابزارها، افزایش تضاد (Contrast) اجزای سازنده سلول، تفکیک اندامک های سلولی، جدا کردن بخشهای مختلف هر اندامک و نیز کسب اطلاعات کافی از سازمان مولکولی سلول، طرز عمل اندامک ها و حتی رفتار مولکولها و چگونگی بیوسنتز آنها در سلول بوده است.
 
میکروسکوپ (Microscope)
چون اکثر سلولها کوچک اند و با چشم غیر مسلح قابل رؤیت نیستند، برای مطالعه آنها از ابزار خاصی به نام میکروسکوپ استفاده می شود. میکروسکوپ از نظر لغوی از دو بخش میکرو(Micro) به معنای کوچک و سکوپ به معنای رؤیت (مشاهده) ساخته شده است. بنابراین میکروسکوپ در واقع، ابزار مشاهده ساختمان های کوچک می باشد.
 
اساس ساختمانی میکروسکوپ
بررسی اساس ساختمانی میکروسکوپ اساساً مربوط به فیزیک نور می باشد. به همین جهت در این مطلب بیشتر به معرفی ساختمان میکروسکوپ توجه شده است.
هر میکروسکوپ از دو بخش مکانیکی و نوری تشکیل شده است.
 
بخش مکانیکی (MechanicalPart)
بخش مکانیکی در واقع قسمت هایی است که مستقیماً در عبور و تشکیل تصویر نقش اصلی را به عهده ندارند و شامل کلیه بخش های نگهدارنده، حرکت دهنده و ثابت کننده یک میکروسکوپ می باشند. مانند پایه (Base)، دسته (Arm)، صفحه پلاتین (Stage)، شاریو (Chariot)، صفحه گردان (Revolving nose)، پیچ های تنظیم سریع (Macrometer = Coars) و دقیق (Micrometer = Fine)، گیره ها (Clips)، و لوله میکروسکوپ (Tube).
 
 
پایه میکروسکوپ
پایه میکروسکوپ به اشکال مدور، نعلی، مکعب مستطیلی و مانند آن ساخته می شود. جنس پایه معمولاً از فولاد سنگین انتخاب می شود تا در زمان مطالعه میکروسکوپی و عکس برداری از هرگونه لغزشی جلوگیری شود.
دسته میکروسکوپ
دسته برای جا به جایی میکروسکوپ به کار می رود. دارای اندازه ها و شکل های مختلفی است. دسته معمولاً داسی و هلالی شکل است.
پیچ های تنظیم
بر روی دسته میکروسکوپ، پیچ های تنظیم قرار دارند. این پیچ ها، شامل پیچ میزان سریع یا ماکرومتر و پیچ میزان دقیق یا میکرومتر می باشند. در بعضی از میکروسکوپها، این پیچ ها بر روی یکدیگر قرار دارند و در برخی جدا از هم هستند. عمل آنها، جا به جا کردن لوله میکروسکوپ (در میکروسکوپ های قدیمی) در جهت بالا و پایین و بالعکس می باشد. در میکروسکوپ های جدید، این پیچ ها معمولاً صفحه پلاتین را در جهت بالا و پایین و بالعکس جا به جا می کنند. با پیچ بزرگ، لوله میکروسکوپ یا پلاتین با سرعت بیشتری بالا و پایین برده می شود. بر روی پیچ ها درجه بندی هایی وجود دارد که به کمک آنها می توان میزان جا به جایی صفحه پلاتین یا لوله میکروسکوپ را مشخص کرد.
صفحه پلاتین
صفحه پلاتین، صفحه ای است فلزی یا کائوچویی که محل قرار دادن جسم مورد مطالعه می باشد. از سوراخ وسط صفحه پلاتین، نور عبور کرده و به جسم مورد مطالعه می تابد. در میکروسکوپ های ساده جسم به وسیله دو گیره بر روی صفحه پلاتین ثابت می شود و در میکروسکوپ های جدید تر، برای سهولت جا به جایی جسم و یا امکان جا به جایی توأم پلاتین و جسم روی آن، سیستمی به نام شاریو (ارابه کش) پیش بینی شده است. شاریو دارای دو بخش تیغه ای برای نگه داری نمونه است و نیز پیچ هایی در زیر پلاتین دارد که با چرخاندن آنها می توان نمونه را بر روی پلاتین، و یا مجموعه نمونه و پلاتین را به چپ و راست و یا بالا و پایین حرکت داد.
سیستم ورنیه
در بیشتر میکروسکوپ های کنونی، در دو بعد عمود بر هم پلاتین، دو سیستم ورنیه ای پیش بینی شده است که به کمک آنها می توان میزان جا به جایی جسم در جهات مختلف و بازیابی منطقه ای خاص از جسم مورد مشاهده را انجام داد و نیز در مورد ابعاد جسم یا بخش هایی از آن، محاسباتی را تا حدود یک دهم میلیمتر به عمل آورد.
صفحه گردان
صفحه گردان قطعه ای فلزی است تقریباً به شکل مخروط ناقص که در سطح پایین آن تعدادی سوراخ تعبیه شده است. به هر یک از این سوراخ ها، یک لوله عدسی شیئی پیچ می شود. با چرخاندن صفحه گردان، عدسی شیئی مورد نیاز در میدان دید قرار می گیرد. تعداد سوراخ ها متفاوت و تا 6 عدد می رسد. صفحه گردان در بالا به لوله میکروسکوپ متصل می گردد.
لوله میکروسکوپ
لوله ای یک قسمتی و یا در بالا دو قسمتی است (در میکروسکوپ های جدید). در قسمت بالای آن اکولر (لوله عدسی چشمی) و در بخش پایین آن صفحه گردان قرار دارد. در بیشتر موارد طول لوله میکروسکوپ 16 سانتیمتر یا 160 میلیمتر است. لوله های میکروسکوپ با طولی بلند تر از این میزان، بزرگنمایی را افزایش می دهند ولی ساختن آنها مشکلات فنی زیادی دارد. هم اکنون طول لوله برخی از میکروسکوپ ها به 240 میلیمتر می رسد.
 
بخش نوری (Opticalpart)
بخش نوری میکروسکوپ از سه قسمت اساسی تشکیل شده است: دستگاه روشنایی، ابژکتیف، اکولر. در این مطلب، تنها به توضیح بخش دستگاه روشنایی می پردازیم.
دستگاه روشنایی
دستگاه روشنایی از دو بخش تشکیل شده است:
1.    منبع نور
منبع نور به طور معمول یک لامپ کوچک 6 تا 10 ولت است که اغلب در زیر پایه میکروسکوپ قرار دارد و پرتو ها را به دیافراگم زمینه می تاباند. در برخی از میکروسکوپ های قدیمی، نور لازم با استفاده از آیینه ضمیمه به میکروسکوپ و چراغ رومیزی تأمین می گردد. در این حال از آیینه برای تابیدن نور به جسم استفاده می شود. لامپ رومیزی را باید در در فاصله 25 تا 30 سانتیمتری میکروسکوپ طوری قرار داد که نور به زیر صفحه میکروسکوپ بتابد. تابیدن مستقیم نور لامپ رومیزی به جسم، از کیفیت رؤیت می کاهد. آیینه معمولاً دارای یک طرف کاو و یک طرف صاف می باشد. از طرف صاف آن، هنگامی که نور محیط کافی باشد و از طرف کاو آن در نور کم استفاده می شود.
2.    کوندانسور
کوندانسور از مجموعه ای از عدسی های محدب (کوژ) یا مجدب الطرفین ساخته شده است که عمل آنها، همگرا کردن پرتو های نوری حاصل از منبع نور و تابانیدن آنها بر روی جسم است تا نور کافی برای مشاهده جسم، تأمین گردد.
 

 


نظرات شما عزیزان:

ناری
ساعت16:33---6 آبان 1391
مضخرفه

sara
ساعت12:54---28 مهر 1391
salam
mamnon az matalebe aletun karam kheyle rah oftad


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ دو شنبه 8 اسفند 1390 ] [ 18:29 ] [ آزاد ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید به خیر بین بو ویبلاگی من WELCOM TO BLOG GEL
امکانات وب